Actueel

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten van de MSA.


Unieke belevenis voor kinderen met beperking

ENKHUIZEN - Basisschool de Hoeksteen in Enkhuizen kreeg woensdag 30 augustus bijzonder bezoek. In de gymzaal van de school stonden de grote 'Thomas de trein'-baan en een speciale kindermodelspoorbaan.

De leden van Model Spoorclub Alkmaar en oma Els en Opa Bert Dubbelman kwamen speciaal met de banen naar Enkhuizen om kinderen met een beperking een unieke ervaring te geven.

Op de Hoeksteen zit naast de groepen 1 tot en met 8 een speciale groep: de Dobbelsteen. Dit is een klas van orthopedagogisch dagcentrum de Carrousel in Hoorn (een voorziening van Esdégé-Reigersdaal). Het is een klas voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Selma en Senne spelen wekelijks in deze kleuterklas. Ze gaan er met veel plezier naar toe en leren er veel. Soms wordt er geknutseld, de andere keer spelen de kinderen samen in het poppenhuis. De kinderen van groep 1/2a komen ook weleens op de Dobbelsteen om samen muziek te maken.

Afgelopen woensdag stond er wel een heel bijzondere activiteit op het programma. De kinderen van de Dobbelsteen gingen in groepjes, gemengd met de kleuterklas, kijken en spelen met de treinbanen. Nadat in de ochtend Thomas, Selma, Senne, Gregor en Joey genoten hadden van de treinen, was het in de middag de beurt aan een aantal kinderen van de Carrousel. Zij konden de treinen zelf bedienen. De modelspoorbaan was prachtig gedetailleerd. De kinderen bleven kijken en hebben een onvergetelijke dag gehad.

De Modelspoorclub Alkmaar heeft het voornemen om regelmatig, waar mogelijk samen met de Thomasbaan van Tante Els, instellingen voor kinderen met een beperking en/of zieke kinderen in de omgeving van Alkmaar te bezoeken.


MSA bezoekt zorgcentra kinderen met spoorbaan

HEILOO - "Het is fantastisch dat jullie dat voor onze kinderen willen doen. Met dat soort initiatieven zijn we altijd blij." Met die woorden begroette Jacqueline Peijnenburg van Dagcentrum De Vijfhoek in Heiloo de leden van de Model Spoorclub Alkmaar, (MSA) en Oma Els en Opa Bert Dubbelman.

De MSA heeft dit jaar het plan opgevat om met kleine spoorbaantjes zorgcentra voor kinderen te bezoeken. Dankzij de sponsoring van het transport door Van Os Outletstore uit Egmond aan Zee kunnen we in de toekomst ook een beroep doen op de grote Thomasbaan van Oma Els uit Uithoorn.

Het enthousiasme tijdens dit twee uur durende modelspoorevenement was aan beiden kanten van de spoorbaantjes even groot. Voor Oma Els en Opa Bert was het ook de eerste keer dat zij in een zorgcentrum optraden. "Het gaat ons vooral om het plezier van kinderen. De volgende keer willen we er beslist weer bij zijn."